Romantism englezesc in colectia Erdem x H&M

erdem for hm.PNG

 

"Am fost intotdeauna fascinat de limbajul feminitatii."

Erdem Moralıoğlu

 

Black and white or the two sides every woman posesses

Black and white or the two sides every woman posesses

erdem 4.jpg

“Colectia reinterpreteaza unele dintre codurile care mi-au definit lucrarile în ultimul deceniu si este inspirata si de film, muzica… acele lucruri pe care le-am iubit in copilarie.”

Vine un moment in viata oricarei iubitoare de frumos, cand tot ce isi doreste este sa simta peste piele finetea si unicitatea unei haine iesita dintr-un atelier de haute couture. Cand parca toate strategiile de a-si incropi tinute din piese actuale, estetice, accesibile, din tesaturi cat mai naturale palesc in fata unei singure rochii indecent de scumpe, dar spectaculoase, flatante, atatatoare. Cand price tag-ul unui singur taior Chanel sau fusta Marni te face sa o iei la sanatoasa catre primul outlet care iti iese in cale, tot ce iti mai ramane este colectia anuala de la H&M in colaborare cu vreun designer renumit. Exceptand situatiile (nefericite, din punctul meu de vedere!) cand rezultatul este o adunatura de haine stridente, asa cum a fost ultima colaborare cu Kenzo, mai mai ca as sacrifica orice altceva in detrimentul unei singure rochii din colectia pregatita anul acesta de catre accesibilul brand suedez, in echipa cu designerul londonez Erdem Moralioglu.

Ce imi place?

Colectia este un cocktail atragator de detalii luxuriante, dantelarie, imprimeuri florale, funde si bijuterii delicate, usoare ca un fulg, alaturate unor rochii cu cadere grea, cu falduri incarcate de romantism puternic si nostalgie de conac boieresc.

Este, fara indoiala, o oda inchinata feminitatii d'antan, o moda neindustriala, neuniformizata. Designerul isi ia inspiratia din ruralul englezesc, dar si din muzica si filmele care i-au leganat copilaria. 

“Am fost intotdeauna fascinat de limbajul feminității, fie că e vorba de dantelă sau flori, fie de estetica frumuseții”, afirma creatorul.

Colectia este disponibila pentru preview pe site-ul H&M, iar oficial se va lansa online, precum si in 220 de magazine ale brandului din intregana lume, pe 2 noiembrie 2017. In Romania, colectia Erdem x H&M va fi disponibila in magazinul din Baneasa Shopping City, dar puteti cumpara piesele preferate si online incepand cu aceeasi zi.

Piesa mea preferata este o rochie de seara neagra cambrata, pana la jumatatea gambei, brodata cu paiete si motive florale. 

A ta care este?

erdem 1.jpg

“Normalitatea este ca o poteca batatorita. Una pe care mergi usor, e adevarat, insa pe care nu cresc flori.”

erdem 6.jpg
erdem 5.jpg
The favorite dress

The favorite dress

The sequins

The sequins

ERDEM-HM-Campaign21109.jpg

** Fotografii de Michal Pudelka pentru campania Erdem x H&M **


lots of love.PNG